Ga direct naar de inhoud.

Kwaliteitswaarborging

We vinden het belangrijk dat onze zorgverlening persoonlijk is. We streven naar voldoende tijd en aandacht tijdens onze zorg waarbij je je eigen wensen kenbaar kunt maken. Veranderingen of bijzonderheden worden dan snel opgemerkt, wat ten goede komt aan de verloskundige zorg en tevredenheid. De zwangerschap, de bevalling en alles wat daarmee in verband staat moet zo prettig en harmonieus mogelijk voor jullie kunnen verlopen. We streven er naar om een atmosfeer van persoonlijk contact en onderling vertrouwen te laten ontstaan, waarbij jij en je gezin zich prettig voelen. En natuurlijk neemt dat de kleine en soms grotere ongemakken in de zwangerschap niet weg, belangrijk is dat je je gehoord en gesteund voelt. Het is dan ook heel belangrijk om naar de signalen van je eigen lichaam te luisteren. Tijdens de zwangerschap en de bevalling zijn je eigen beleving, wensen en wat je wel en niet kunt voor ons belangrijk om op te letten. Zwanger zijn kun je niet “leren”, wel luisteren naar de signalen van je lichaam, waarbij de verloskundigen van 'Vive la vie' je zullen helpen en ondersteunen.

Om de kwaliteit van zorg zo optimaal te maken volgen wij regelmatig bij- en nascholingen en hebben wij praktijkoverleg. Tevens zijn wij lid van de KNOV(Koninklijke Nederlandse Organisatie Verloskundigen) en ingeschreven in het Kwaliteitregister van de KNOV, het BIG register en de Kamer van Koophandel.

Zo weet u dat u terecht komt in een praktijk waar voortdurend en hard gewerkt wordt aan de kwaliteit van zorg. 

Praktijk overleg

Het leveren van goede kwaliteit en betrouwbare zorg is voor ons vanzelfsprekend. Daarnaast proberen we om zoveel mogelijk één lijn te volgen. Onderling overleg is daarom erg belangrijk.

Bijscholing

De ontwikkelingen in de verloskunde staan natuurlijk niet stil daarom scholen wij ons regelmatig bij. Verloskundigen die zich voldoende bijscholen worden toegelaten tot het kwaliteitsregister en mogen het kwaliteitslogo voeren. Zo weten jullie dat je bent ingeschreven bij een praktijk die van de laatste ontwikkelingen op de hoogte is. Ook onze waarneemsters voldoen aan deze kwaliteitseisen.