Ga direct naar de inhoud.

Zwangerschapscursus

Indien je  een zwangerschapscursus wilt volgen, bied het internet genoeg opties. Hieronder vinden jullen een uitgebreide lijst met de verschillende soorten cursussen. Deze cursussen zijn niet alleen leuk om te doen, ook kom je in contact met andere zwangeren, maar als je de cursus gedaan hebt ben je een heel stuk wijzer. Samen oefenen jullie de verschillende ademhaling- en perstechnieken. Daarnaast wordt er geleerd om met pijn om te gaan. Ook wordt er veel verteld over wat er allemaal in je buik gebeurt en wordt je goed voorbereid op de bevalling. Aangezien er een ruime keuze is tussen individuele of groepscursussen is er altijd wel een cursus die bij je past.

Zwangerschapsyoga 

Door yoga krijgt u vertrouwen in uw eigen lichaam. Je kunt al vanaf drie maanden zwangerschap met de cursus beginnen.

Zwanger&Bootcamp

Ben je zwanger en sportief dan is deze cursus iets voor jou! Lekker sporten met andere sportieve zwangere dames en tevens tips en adviezen krijgen om de zwangerschap, bevalling en het herstel na de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zodra het weer het toelaat, gaan we naar buiten om in het nabijgelegen park te sporten!. Klik hier voor meer informatie

Haptonomie

Samen leren jullie al om voor de geboorte contact te maken met de baby. Aanraken is bij haptonomie heel belangrijk. Zo leer je naar het lichaam te luisteren. Deze cursus wordt individueel gegeven. Wat je niet kunt zeggen, kun je wel laten voelen.

Pilates voor zwangeren

Waarom  Pilates tijdens je zwangerschap? - Algehele fitheid bevorderen en het verstevigen van de spieren - Voorbereiding op de bevalling - Voorkomen en bestrijden bekkenpijn - Voorkomen en bestrijden rugklachten - Voorkomen en bestrijden bekkenbodemklachten en incontinentie door bewustwording van spieren. - Voorkomen en bestrijden overgewicht - Ontspanning. Wanneer beginnen Je kunt op elk moment van je zwangerschap beginnen.

Samen bevallen

Een van de weinige cursussen die je samen met je man volgt in een klein groepsverband.  Je kunt ook kiezen uit een privé cursus als je je liever alleen met je partner voorbereidt. De privé cursus kan ook in het Engels gegeven worden. Ook kan een mini cursus of weekeind cursus gegeven worden.
http://www.samenbevallen.nl

Zwangerschapszwemmen

Aangezien de oefeningen worden gedaan in sta-diep water kun je ook meedoen als je niet kunt zwemmen. Er wordt weinig gesproken en verteld in deze cursus, het gaat om de oefeningen. Daarom is de cursus uitermate geschikt voor zwangeren die geen of slecht Nederlands spreken. Je kunt vanaf dag 1 starten met zwemmen. 

Zwangerschapsmassage

Er zijn verschillende praktijken die ontspanning bieden tijdens de zwangerschap en de kraamtijd voor de (aanstaande) moeder de partner en de baby.

« terug

Filter op


Lees ook