Ga direct naar de inhoud.

Psychische en sociale situatie

Tegenwoordig gaat het niet alleen om de zwangerschap zelf, maar ook over de omstandigheden daar om heen en de situatie thuis, als de baby geboren is.

Daarom werken we met verschillende instanties samen zodat we er zeker van zijn dat de (ongeboren) baby veilig opgroeit.
Dit kan alleen samen met jullie. 

Sociaal kernteam

De veiligheid binnen het gezin en van het ongeboren kind zijn bij ons een groot aandachtspunt. Mede omdat er vanuit de regering veel aandacht wordt besteed aan het voorkomen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Je kunt hierbij al denken aan extra begeleiding van jonge (ongehuwde) moeders en extra aandacht waar nodig.

Vanzelfsprekend zijn wij er niet om dergelijke problemen zelf op te lossen, wij bieden echter wel een luisterend oor en kennen de weg naar andere hulpverlenende instanties. Voor een goed verlopende zwangerschap en bevalling is ook aandacht voor de psychische gesteldheid van groot belang. Het sociale kernteam is een instantie met verschillende hulpverleners.

Sinds 1 januari 2015 wordt er gesproken over ‘Sociaal Kernteam’ i.p.v. voorheen het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Woon je in 't Westland dan kun je op de website van de gemeente Centrum voor Jeugd en Gezin Westland meer informatie vinden.

POP Poli

In het Reinier de Graaf Gasthuis bestaat er een zogenaamde POP Poli. Dit is een samenwerkingsverband van de psycholoog, de kinderarts en de gynaecoloog. In dit overleg kun je alleen besproken worden, maar je kunt ook uitgenodigd worden voor een gesprek. Dit zou je verder kunnen helpen in de betreffende situatie waarin je je bevindt.

« terug

Filter op


Lees ook