De laatste loodjes

De bevalling.. Misschien wel het spannendste moment.
Tussen 37 en 42 weken is de veiligste tijd om te bevallen. Dit is ook de periode waarbij wij de bevalling mogen begeleiden, thuis of in het ziekenhuis.

Benodigdheden bevalling

Voor je bevalling zijn er een aantal dingen die je nodig hebt. Het is fijn als je met 37 weken je kamer op orde hebt en je spulletjes in een tas of koffer klaar hebt staan. Of zorg er in ieder geval voor dat je een lijstje hebt met wat je mee wilt nemen en waar je partner het eventueel kan vinden. Dit scheelt een hoop stress als "het" moment daar is!

Omgaan met de pijn

Tijdens de bevalling maakt je lichaam zelf een soort pijnstilling aan. Dit zijn endorfines. Bij de één gebeurt dit meer dan bij de ander. Wanneer je het gevoel hebt dat dit onvoldoende effect heeft zijn er nog een aantal manieren om de pijn te verlichten.

Pijnstilling

Bevallen doet pijn. Dat gaan we niet mooier maken dan het is. Maar iedere bevalling is anders en elke vrouw gaat anders om met de pijn.

De geboorte: baringshoudingen

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om gewoon op bed te bevallen. Dit kan liggend op je rug, maar ook op je zij is mogelijk. Je partner zit of staat naast je om te helpen tijdens het persen. Het opvangen van de weeën doe je in een houding die voor jou prettig is.

Plaats bevalling

Tijdens de zwangerschap heb je alle tijd om te bedenken waar je wilt gaan bevallen. Als je goed gezond bent en de zwangerschap verloopt probleemloos kun je ervoor kiezen om thuis te bevallen.

Belinstructies

Je kunt ons bereiken via het praktijknummer 0174-624750. Krijg je het keuzemenu, toets dan 2. Sta je lang in de wacht, heb dan nog 5 minuten geduld, waarschijnlijk zijn wij bezig met een baby of moeder. 

Wee├źn

Het op gang komen van weeën betekent meestal het begin van de bevalling.