Hello baby!

Daar is jullie zoon of dochter dan eindelijk! Na een periode van 9 maanden wachten en de bevalling hebben jullie nu je kindje in de armen. Ook na de geboorte houden wij als verloskundigen nog contact en komen geregeld bij jullie langs, om te weten hoe het met jullie gaat. 

Borst- of flesvoeding

Natuurlijk beslis je zelf of je borst- of flesvoeding wilt gaan geven. Je hebt zelf je eigen redenen om tot deze keuze te komen.

De geboorte-aangifte

Binnen drie werkdagen na de geboorte van de baby moet hij of zij worden aangegeven bij de gemeente waar de bevalling heeft plaats gevonden.

Kraamperiode

Tijdens de eerste week na de bevalling is er een kraamverzorgster aanwezig. Zij zal jullie bijstaan met raad en daad en zorgen voor Rust, Reinheid en Regelmaat.

Thuiskomst na ziekenhuis

Als je bevallen bent of onder behandeling bent geweest in het ziekenhuis zullen wij je in je kraamperiode bezoeken. Bel je ons even als je naar huis gaat?  +31(0)174-624750 .

Gehoortest

Om vast te stellen of de baby goed kan horen wordt de gehoortest afgenomen. Voor de ontwikkeling van je baby is een goed gehoor erg belangrijk.

Hielprik

Bij de hielprik wordt het bloed van de baby onderzocht op een aantal zeldzame, maar ernstige stofwisselingsziekten.

Consultatiebureau / JGZ

Na de kraamperiode neemt het consultatiebureau het stokje over. Het bureau is onderdeel van de Jeugd Gezondheids Zorg (JGZ). Deze organisatie staat voor zorg van jongeren tot 18 jaar en hun opvoeders.

(Nog) geen roze of blauwe wolk?

Niet iedereen zit op de zo bekende ‘roze wolk’. Veel mensen vinden de kraamperiode tegenvallen. 

Nacontrole

Je bent bij ons onder zorg geweest en dat was voor ons een eer!
Het is voor ons elke keer weer een unieke gebeurtenis en heel bijzonder dat wij getuige mogen zijn van zulke grote gebeurtenissen in een mensenleven.