Hello baby!

Daar is jullie zoon of dochter dan eindelijk! Na een periode van 9 maanden wachten en de bevalling hebben jullie nu je kindje in de armen. Ook na de geboorte houden wij als verloskundigen nog contact en komen geregeld bij jullie langs, om te weten hoe het met jullie gaat. 

(Nog) geen roze of blauwe wolk?

Niet iedereen zit op de zo bekende ‘roze wolk’. Heel veel mensen vinden de kraamperiode tegenvallen. Je bent moe van de bevalling en de slapeloze nachten.

Nacontrole

Ongeveer zes weken na de bevalling is er de mogelijkheid om op nacontrole te komen. Wanneer je behoefte hebt om nog wat dingen na te bespreken of je hebt nog klachten dan kun je altijd ± 3 weken na de bevalling telefonisch een afspraak maken.

Consultatiebureau / JGZ

Na de kraamperiode neemt het consultatiebureau het stokje over. Het bureau is onderdeel van de Jeugd Gezondheids Zorg (JGZ). Deze organisatie staat voor zorg van jongeren tot 18 jaar en hun opvoeders.

Gehoortest

Om vast te stellen of de baby goed kan horen wordt de gehoortest afgenomen. Voor de ontwikkeling van je baby is een goed gehoor erg belangrijk.

Hielprik

Bij de hielprik wordt het bloed van de baby onderzocht op een aantal zeldzame, maar ernstige stofwisselingsziekten.

De geboorte-aangifte

Binnen drie werkdagen na de geboorte van de baby moet hij of zij worden aangegeven bij de gemeente waar de bevalling heeft plaats gevonden.

Borst- of flesvoeding

Natuurlijk beslis je zelf of je borst- of flesvoeding wilt gaan geven. Je hebt zelf je eigen redenen om tot deze keuze te komen.

Kraamperiode

Tijdens de eerste week na de bevalling is er een kraamverzorgster aanwezig die dagelijks controles bij jou en de baby doet. Zij zal jullie tot maximaal 10 dagen bijstaan met raad en daad en zorgen voor Rust, Reinheid en Regelmaat.

Thuiskomst na ziekenhuis

Als je bevallen bent of onder behandeling bent geweest in het ziekenhuis zullen wij je in je kraamperiode bezoeken. Geef je ons even een belletje als je naar huis gaat? We zijn bereikbaar op 0174-624750.