Nacontrole

Ongeveer zes weken na de bevalling is er de mogelijkheid om op nacontrole te komen. Wanneer je behoefte hebt om nog wat dingen na te bespreken of je hebt nog klachten dan kun je altijd ± 3 weken na de bevalling telefonisch een afspraak maken.

vive 228668299

Ongeveer zes weken na de bevalling is er de mogelijkheid om op nacontrole te komen. Wanneer je behoefte hebt om nog wat dingen na te bespreken of je hebt nog klachten dan kun je altijd ± 3 weken na de bevalling telefonisch een afspraak maken.

Tijdens de nacontrole vragen we hoe het met jullie gaat en zo nodig meten we je bloeddruk en ijzergehalte. Ook als nog je vragen hebt over de bevalling of je onverhoopt niet lekker in je vel zit dan wordt dit graag met je besproken (zie hieronder)

Ook anticonceptie is een belangrijk onderwerp om aan te snijden.

Hoewel je hoofd waarschijnlijk nog niet echt naar vrijen staat, met alle gebroken nachten, beginnen we hier in de kraamperiode toch ook al over.

De eerste keren dat je weer gaat vrijen is best spannend. Je kunt hechtingen hebben gehad. Hierdoor kan het wat strakker aanvoelen. Ook ben je vaak vaginaal wat droger (zeker als je borstvoeding geeft).

We adviseren om de eerste maanden wat glijmiddel te gebruiken. Ongeveer 4 weken na de bevalling is het mogelijk om weer een nieuwe eisprong te hebben en zou je weer zwanger kunnen worden. Er zijn verschillende vormen van anticonceptie die je zou kunnen gebruiken. Voor meer informatie hierover zie www.anticonceptie.nl