Kraamperiode

Tijdens de eerste week na de bevalling is er een kraamverzorgster aanwezig. Zij zal jullie bijstaan met raad en daad en zorgen voor Rust, Reinheid en Regelmaat.

vive 277700819

Tijdens de eerste week na de bevalling is er een kraamverzorgster aanwezig die dagelijks controles bij jou en de baby doet. Zij zal jullie tot maximaal 10 dagen bijstaan met raad en daad en zorgen voor Rust, Reinheid en Regelmaat.

De kraamverzorgende is een belangrijke steun in het kraambed. De kraamverzorgster start op de dag van thuiskomst. Zij komt dagelijks en voert controles uit. Ze zal jullie overladen met adviezen. Op de 8e, of uiterlijk 10e dag, sluit zij haar zorg af. Hierna neemt het consultatiebureau de zorg voor de baby over. De controles die de kraamverzorgende iedere dag doet, helpen ons om een goed beeld te krijgen van jullie gezondheid.

Het is belangrijk om op tijd kraamzorg te regelen, anders heb je kans dat het bureau van je keuze "vol" zit.  We adviseren dit rond 14 weken geregeld te hebben.

Dé kraamzorgorganisatie waar wij het meest mee samenwerken is Kraamzorg B-Lief.

De basisverzekering vergoedt 49 uur kraamzorg. Alleen op medisch advies kan dit aantal uren door ons worden verhoogd (uiteraard met een maximum). Kraamzorg kent ook nog wel een eigen bijdrage per dag van gemiddeld 4 euro per uur. Check van te voren in je polisvoorwaarden wat jouw eigen bijdrage gaat zijn.