Ga direct naar de inhoud.

De kraamzorg

De kraamverzorgende is een belangrijke steun in het kraambed. Zij helpt jullie waar mogelijk en geeft vele adviezen. De controles die de kraamverzorgende iedere dag doet, helpen ons om een goed beeld te krijgen van de gezondheid van de kraamvrouw en de baby. Het is daarom van groot belang om op tijd een kraamverzorgende aan te vragen. We adviseren dit om en nabij de 14 weken geregeld te hebben. Enkele goede kraamzorgorganisaties waar wij o.a. mee samenwerken zijn; 

Er zijn verschillende bureaus die zorg verlenen in deze regio. Kies een bureau waarbij jij je prettig voelt. Er bestaat ook particuliere kraamzorg. Vraag dit na bij ons!

Binnen de basisverzekering valt 45 uur bij kunstvoeding en 49 uur bij borstvoeding, verdeeld over 8 dagen, gerekend vanaf de geboorte van de baby. Op medisch advies kan dit aantal uren door ons worden verhoogd (uiteraard met een maximum). Ook wordt er bij kraamzorg eerst een beroep gedaan op je eigen bijdrage. Kraamzorg wordt wel vergoedt vanuit de basisverzekering, maar kent een eigen bijdrage per dag van gemiddeld 4 euro per uur. Check dit van te voren. Kraamzorg is noodzakelijk en dus verplicht.

 


Lees ook